• vitaresbanner1.jpg
  • vitaresbanner2.jpg

Главен производ на Вита Рес во моментов преставува јаболков концентрат со врвен квалитет произведен по сите стандарди. Јаболковиот концентрат се произведува од преспанското јаболко кое е познато по својот квалитет низ светот.

Вита Рес со инсталираната опрема може да преработува и други видови овошје во концентрат: вишна, малина, слива, грозје, боровинка и др. Во идните планови на Вита Рес се зацртани и други производствени активности како што е: производство на овошни каши, џемови и овошни сокови.  

 

                                                     koncentratsarena  koncentrat zolta

Новости

На ден Крстовден 27.10.2010 во Ресен беше отворена фабриката ВИТА РЕС чија дејност ќе биде преработка на овошје и зеленчук.

ПОВЕЌЕ

Галерија

kontaktivita

lokacija

Designed by Djordano