• vitaresbanner1.jpg
  • vitaresbanner2.jpg

Градот Ресен, се наоѓа во прекрасната Преспанска котлина на 200 км од главниот град Скопје, мегу два поголеми градови Битола и Охрид, на само 40 км од аеродромот во Охрид и на 25 км од железничката станица во Битола со извонредни патни врски и прекрасна местоположба на 10 км од брегот од Преспанското Езеро кое се наоѓа на 853 м. надморска височина.

Ресен се наоѓа на тромеѓе мегу три држави: Македонија, Грција (40 км одалечен од најблискиот граничен премин) и Албанија (30 км одалечен од најблискиот граничен премин).

Новости

На ден Крстовден 27.10.2010 во Ресен беше отворена фабриката ВИТА РЕС чија дејност ќе биде преработка на овошје и зеленчук.

ПОВЕЌЕ

Галерија

kontaktivita

lokacija

Designed by Djordano