• vitaresbanner1.jpg
  • vitaresbanner2.jpg

На ден Крстовден 27.10.2010 во Ресен беше отворена фабриката ВИТА РЕС чија дејност ќе биде преработка на овошје и зеленчук.

Пред голем број на  деловни партнери, видни лица од општествениот живот во општината и државата  и граѓани честа да ја отворат фабриката им припадна на Министерот за Земјоделие, Водостопанство и Шумарство г-дин Љупчо Димовски и Градоначалникот на Општина Ресен г-дин Михаил Волкановски.

Фабриката ВИТА РЕС од Ресен е со инсталиран капицитет за преработка на овошје и зеленчук од 5 тони на час. Фабриката во првата фаза ќе преработува индустриско јаболко во јаболков концетрат-полупроизвод кој ќе биде наменет за извоз на странски пазари, во втората фаза ќе се воведе нова линија за производство на овошна каша и овошно пире, а покасно и линија за добивање на финален производ сок.

Новости

На ден Крстовден 27.10.2010 во Ресен беше отворена фабриката ВИТА РЕС чија дејност ќе биде преработка на овошје и зеленчук.

ПОВЕЌЕ

Галерија

kontaktivita

lokacija

Designed by Djordano